Borta bra, hemma bäst!

Är nu hemma igen efter en natt hos mor och far:) är underbart att vara där men det är väldigt skönt att komma hem. Allt är lättare hemma, som att få dom att sova tex.
I morgon kommer lina och Mikaela hit, ska bli riktigt roligt och sitta och prata vi tre, för det va längesedan vi sågs ihop, så det kommer bli toppen:)
Ska nog ta och gå och lägga mej nu, känner att jag skulle behöva lite extra sömn. Natt natt


Morfar:)

Idag har pappa/morfar varit på besök. Vi har lagat mat, varit ute och lekt, och busat en massa:)
I morgon åker jag och barnen hem till Gällstad på eftermiddagen och sover där till på måndag. Blir super mysigt.

Eden har inatt sovit hur bra som helst, vaknade inte en ända gång på hela natten och jag sov hur gott som helst:)


En vaken natt till.

Eden fick för sig att ha en till vaken natt, så skönt att det är helg för då kan jag och älskling byta av lite:)
Hoppas att det är hennes tänder som spökar om nätterna så att det inte blir en vana.

Ska försöka lägga barnen en stund och mej själv:)


Blev inget:(

Va hur mycket folk som helst hos tatueran. Jag va endå där en kvart innan det öppna, men vilken kö det va redan då. Sånt orkar jag inte vänta på.. Åkte hem till min underbara familj istället, får ta och boka en tid snarast.
Precis innan jag åkte till stan så ramlade eden och slog i sin haka, min lilla tjej. Men hon är lika glad endå min villding.

Vad ska man göra för mat då är sugen på något riktigt gott.


Trött, Ja!

Inatt fick min lilltjej för sig att hon ska va vaken.... Hon somnade först vid åtta och vaknade igen vid tio, gick inte och få henne och somna i sängen igen så hon somna i mitt knä vid ett i en timma. Vid två så vaknade även Theo för han hörde henne prata och greja runt, fick eden till att somna igen vid fyra och då ville Theo självklart äta lite smörgås med yoghurt. Vid halv fem blev det lite sömn.... Men dom vaknar hur pigga som helst sötnosarna


Soffhäng

Efter att kyl och frys är fulla med mat och har ätit massor, känns som om jag ska spricka:) har vi nu satt oss i soffläge en stund. Sen ska barnen badas, läggas i sängs, hänga tvätt sen blir det nog soffhäng igen:)


Dans:)

Eden är en riktig dansare:) har alltid tyckt att Theo är det men det går inte jämföra med eden, dansar till allt och inget och hon lyser med hela ansiktet. Att musik kan bli så betydelsefullt redan när man är så liten.

I morgon ska jag försöka hinna ner till tatueringsstudion, så får vi hoppas det inte är för många som är där när det är drop in!.


Namnsdag:)

I dag har jag namnsdag:) Älskling gav mej sovmorgon så han gick med Theo till dagis i dag, underbart!!
Håller på med städning här hemma som vanligt känns det som... Men har en lite paus nu och då sitter jag här vid datorn. Eden har precis somnat, tänder växer som ogräs. Hon har åtta av dom små där fram, tre kindtänder och nu kändes det som att det är en till kindtand på väg. Hon är mycket tidigare med sina tänder en va Theo va, han va över ett år när han fick sin första. Så olika det kan bli:) dom är i för sig olika som natt och dag mina små, det är riktigt roligt för dom har verkligen sina egna personligheter. Theo han vill mysa, kramas, pussas, sova jämte mamma, envis, pedant, busig. Eden är en riktig vilding, bryr sig inte om hon blir smutsig, sova själv, pussas och kramas på hennes begäran, ända gången hon vill mysa är om hon vaknar på natten då vill hon sitta i knät i flera timmar (så mysigt). Ja dom är olika helt enkelt!


Fortsätter med min städning nu för ska snart ner och hämta Theo på dagiset, känns så konstigt när jag inte har varit med han på morgonen, så nu vill jag ha hem honom, då ska vi busa i massor:)


Tatuering

Mysig dag med lina och Noah här på besök, kommer som vanlig ordning på våra måndagar:)
Har på kvällen fått en sån huvudvärk så det har inte blivit mycket gjort här hemma förutom ta hand om mina små.
Hängde precis upp tvätten som va klar för ett bra tag sen, jobbigt när man känner att man inte har orken riktigt.
Vill tatuera mej, har länge velat men blir ju aldrig av. Men ska nog ta och försöka ringa i morgon och boka en tid, vill tatuera barnens namn på handleden:) Nu måste jag sova och hoppas huvudvärken är borta i morgon när jag vaknar, natt natt


Pulka

Tog oss en lugn förmiddag inne med film, nu på eftermiddagen så har vi varit ute och åkt pulka och stjärtlapp. Pulkan åker lagom fort men stjärtlappen gick fort som attans:) riktigt skoj.
Ska ta mej en liten tupplur nu innan A gör det, han måste sova lite innan han går till jobbet i natt.
I morgon går Theo till dagis som vanligt och jag och eden ska ut och åka pulka med Sofia och Meya. Sen kommer mys lina och Noah hit:):) har saknat er!


Lördagsmys

Jag och älskling har haft en riktig myskväll ihop, barnen somnade tidigt och vi laddade upp med film och gott i soffan:)
Nu är jag trötter, brukar inte vara uppe så här länge. Måste nog sova så jag är pigger när barnen vaknar. För i morgon blir det pulkåkning, vi har fått massor av snö jippi:)
Natt natt


Promenad

Vi tänkte, skönt med en promenad. Men icke så skönt. Snön piskade i ansiktet på barnen i vagnen som inte tyckte det va så gött. Regnskyddet låg hemma så det va bara till att gå en liten runda.
Snart blir det korv, makaroner och ostsås, då blir nog barnen nöjda:)


Helg

Helgen börjar med besök av Irene och hennes lilla tös:) jätte mysigt som vanligt. Senare kom min syster, så det blev lite film och gott till det.
Nu är det bara till och vänta och se vad morgondagen erbjuder?!!:)
Trött som bara den, så god natt!


Klättra

Idag har vi haft besök av Hannah och hennes barn, som vi fick reda på för ett litet tag sen att dom är fjärdedelskusiner med theo och eden, så knäppt.

Eden min lilla tjej har verkligen sin egna lilla vilja:) envis som far, hihi.
När vi va ute och lekte fick inte bära henne någonting, inte hålla handen. Hon ska gå själv med sina tunga vinterskor som hon bara snubblar på, men ingen hjälp där. Klättrar över allt, bryr sig inte det minsta om man säger nej. Med den viljan kommer hon komma långt här i världen. Söta lilla Eden.
På eftermiddagen kom mor min på mat, gottigott va det. Nu på kvällen har vi bara tagit det lugnt med lite lek och tv.


I morgon

I dag har jag och eden varit på besök hos en av grannarna, hennes lille tös har redan blivit åtta månader, så Söter! Eden är helt förtjust i henne, står bara och kollar på henne och skrattar:)
I morgon kommer mamma och hälsar på, blir till att bjuda på tacogratäng, så gott. Ska oxå i morgon sluta äta godis på vardagar, undra hur detta går, jag som älskar godis. Men känner att jag måste börja någonstans, äter alldeles för mycket godis och för lite mat.
Nu ska jag kolla på någon film och äta chips med dipp.... Börjar ju inte innan i morgon:)

Edens första täckning :)


Finbesök:)

Theo lämnad på dagis, jag och Eden får snart besök av Ronja, Sofia och barnen:) Sen i eftermiddag så blir det städ här hemma, behövs verkligen!!


Snart en promenad:)

Efter att hämtat Theo på dagis så åkte jag ner till stan och kollade lite. Köpte lite till barnen, alltid lika roligt. Köpte en tröja och kjol till Edens docka från sebra, älskar deras grejer dom har så mycket fint. Kjolen va för stor men den får vi spara tills köper dockan från sebra. Sen blev det en liten mus som bor i en tändsticksask som är så söt, kommer från maileg som oxå är en favorit hos mig:) och runda lådor från jabadabado, rosa med vita prickar till Eden. Theo har redan sådana fast grön/vit.

Nu ska jag ta en promenad med grannen:)



För fort.

Helgen gick alldeles för fort. Har haft en underbar helg i Gällstad och en lika trevlig kväll igår hos A familj:)

Theo är nu på dagis och har skoj, jag sitter och väntar på att Eden ska vakna?! Hon har inte vaknat en gång i natt, inte vanligt när det gäller henne. Va tvungen att gå in och kolla så hon andades och självklart gjorde hon det:) hon är väll trött efter en fullspäckad helg.


Kalas:)

Nu håller vi alla på och göra oss i ordning för vi ska på kalas till min mamma som fyller 55år idag:)
Tror det blir grillning som är så gott, skulle kunna leva på bara grillat kött.
Solen skiner med, kan det bli bättre?!

Theo utan napp går fortfarande super, jätte duktig är han. Vaknar alltid en gång vid tre tiden och pratar massa konstigt, annars sover han perfekt. Eden utan välling på napp går inte lika bra:( men ska köra järnet på måndag. Allt kan ju inte gå som en dans.


Lugn

Har varit en lugn förmiddag med lek och bak. Snart ska vi ut i det fina vädret när barnen har vaknat och sen blir det nog pizza:) mums.


Sängen

Efter en riktigt go dag med belåtna barn som sussar gott, så säger jag hej hej till kudden. I morgon är det helg igen, så skönt.


Spruta

Idag har Eden fått sin TBC spruta och hon hade varit jätte duktig, tjejen min.
Theo klarade hela natten utan napp galant, Eden blev jag tvungen och ge välling på natten tyvärr men klarade sova i dag utan något, så det går framåt iallafall.
Idag har det blivit en städ dag, så gött när det väll är klart. Tagit bort alla julsaker, lite sent men nu är det borta.


Stor pojk:)

Så har man blivit förkyld igen, hoppas barnen slipper det denna gången bara.
Det har gått bra för Theo i dag med, ingen napp på dagis när han skulle sova och nu sover han här hemma med. Har inte frågat om den ens:) han hittade en i leklådan men den gav han till mig. Har jag sån tur att det kommer gå så bra:)? Han är så söt, han går runt nu och säger att han är stor pojk och ingen bebis:)

Eden utan välling har oxå gått bra när hon sov på dagen men har försökt nu till natten och det har inte gått än. Springer runt här min lilla trollunge!
I morgon ska hon i väg och ta tbc spruta, går säkert super! Ne nu ska försöka lägga Eden än en gång.


En natt klar!

En natt är nu avklarad. Men säkert många jobbiga kvar, är bara början!
Blev till att gå upp lite tidigare i dag än vi brukar, för dom lyckades vakna samtidigt och då är det svårt att få dom somna om. Vi tog lite frukost istället och Theo har nu på morgonen pratat om sin napp konstant. Så vem vet natten kanske gick otroligt bra i natt, tillfällig tur?! Nu drar vi ner till dagis:)


Första.

Nu vakna Theo för första gången lite ledsen och pratar om att äta den, vet inte riktigt om han pratar i nattmössan men blev till slut till att göra en smörgås. Han har inte frågat om nappen, är som han förstår att den är borta men försöker ersätta det med något annat där av smörgåsen. Hoppas han somnar om nu igen utan napp:)!

Eden har inte vaknat än.


Och nu nummer två

Nu slockna Theo utan napp:) trodde han skulle skrika, gapa och en massa gråt men han fråga mest om den. Sa till han att han är stor nu och ingen bebis och mamma har slängt napparna. Han försökte med att han tyckte att sin nalle skulle ha den:) undra nu bara hur han blir i natt när han vaknar, brukar nämligen vakna och leta efter sin napp. Återkommer! :)


En somnat.

Eden har somnat med ljummet vatten, får bara hoppas det håller sig hela natten. Hoppas!
Theo är inte lika nöjd, är vaken än och pratar bara om sin napp. Hur länge ska han orka? Bara jag orkar längre än han:)!


Tandläkaren

Eden hade varit jätte snäll hos tandläkaren idag. Hon som alltid brukar leva rövare, hade suttit jätte snällt i knät och låtit dom kolla hennes tänder som va jätte fina!
Men vi fick lite ajaj från tandläkaren om vällingen på natten. Eden vill inte ha någon napp, tumme eller snuttefilt. Hon vill ha sin välling och snutta på och vi vet att det inte är bra och att tänderna måste vila. Men det har verkligen inte gått på något annat sätt och man har inte haft orken riktigt att ta tag i det. Nu ska det bli ändring, måste bara tänka måste, måste, måste gå! Så ni får vi se hur denna natten kommer gå...

En annan lite roligare grej idag har varit när Theo va på dagis så hade dom inte hittat hans napp när han skulle sova.
Han hade somnat utan napp och inget gråt:) Theo som är en riktig napptok! Så nu ska vi försöka ta tag i det med tänkte jag, hur jag nu ska lyckas fixa både och samtidigt, då är det synd att A jobbar natt:(
Återkommer i morgon om hur första natten har gått. (hjälp)!!!!


Mysdag

Theo blev super glad när vi tog pulkan ner till dagis i dag men blev lite reserverad när vi kom in. Va ju tre veckor sen han va där men efter att kollat länge på alla som va där så gick han in till barnen, sen när jag gick förbi dagiset så stod han i fönster och vinkade:)
Jag och Eden tog en sväng in till grannen och lekte, alltid lika mysigt att träffa dom!
Nu har A och Eden åkt till tandläkaren och jag bara sitter i soffan och gör ingenting, inte ofta det händer. Känns så konstigt när ingen annan är hemma, så tyst. Snart ska jag ner och hämta Theo så då blir det livat igen, som jag vill ha det. Tycker inte om och va själv.


Köpas.

Blir man aldrig klar med allt köpandes?! Troligtvis inte, alltid är det något som är ett måste som man själv känner är ett måste iallafall. Och roligt är det med förutom att det alltid blir så dyrt. Vi som måste försöka spara lite innan jag börjar min utbildning för då får jag inte in en krona. Men det ska nog gå bra en då det gäller ju bara en kort period.

Det som måste köpas (måste?):
• lampa till barnens fönster (hittat en jag vill ha!)
• gardiner till barnens rum och kök
• matta till vardagsrummet
• hylla till barnens rum
• lampa till vardagsrummet och kök
• bilbarnstol till eden
• säng till Theo
• bord och stolar till barnens rum

Sen är det säkert mycket mer som jag inte kommer på just nu och det är väll lika bra det!


Rolig dag

Blev en riktig lyckad dag, lina och Noah kom på besök. Har varit här i stort sätt hela dagen, vart ute och lekt, lagat mat ihop och röjt som bara den här hemma. Theo och Noah leker så bra ihop, retas busar, skrattar, skojar och lite gråt:) Eden hänger med på ett litet hörn, hon tycker det är lika roligt hon!
I morgon blir det nog en sväng till Sofia och Meya på förmiddagen. Sen på eftermiddagen så ska Eden besöka tandläkaren för första gången, ska bli kul och se om hon sitter stil den lilla virvelvinden:)


Studiedag

Idag när jag ringde till dagis och skulle säga att Theo kommer idag, så undra dom om jag inte kom ihåg att det va studiedag i dag:/ hade jag glömt av helt, som tur va så hade Theo inte vaknat än så det va bara till att gå och lägga sig igen:) Theo kommer nog bli lite ledsen, han va så glad igår kväll när jag sa att han skulle till dagis i dag, men förhoppningsvis går det över fort för antagligen så kommer lina och Noah hit och leker.


Söndag.

Alltid lika skönt med söndag men oxå tråkigt för då är helgen snart slut:( är så gott när man får rikligt med familjetid!
Idag som sakt har min pappa och syster varit här, kollat knalleland och ätit ihop. Eden ligger och sover för andra gången, blev en uppe natt till med henne. Direkt man tog upp henne från sin säng skrikande och satte henne i famnen så somnade. Försökte man lägga henne blev hon jätte arg, tror hon tyckte det va jobbigt att ligga ner för hostan. Vid fem så gick A upp och jag fick gå och sova en stund. Hoppas bara det blir bättre i natt nu när A ska till jobbet, blir dagis för Theo iallafall i morgon. Han har varit hemma nu i tre veckor så det blir nog kul för han:)
Matlusten har kommit tillbaka för mina små!!


Skön dag!

Idag har det varit en riktig skön dag, sovmorgon till tio (underbart). Barnen är bättre så jag och Theo va ute en bra stund på förmiddagen, men sen blev han så trötter så vi gick in så han fick sova. Han orkar inte lika mycket nu efter att ha varit sjuk så länge och dålig på att äta. På eftermiddagen så åkte vi till Theo och Edens farmor och där har dom lekt som bara den. Båda somna direkt när vi kom hem och vi sitter skönt framför tv och bara njuter.
I morgon kommer min pappa och syster hit på middag, får se vad vi hittar på för gott. Åker nog en sväng till knalleland och kikar på present till mamma som fyller 55år nästa helg:)
Natt natt på er


Jobbig natt igen

Ännu en jobbig natt, eden skrek som bara den. Efter att provat allt så gav jag till slut Alvedon, nu i efterhand skulle jag ha gett det tidigare. När klockan blev halv fyra och alvedonen hade hjälpt blev hon glad igen som inget hade hänt. Nu va det lek som gällde:) skönt för min del att A va ledig i natt, för då kunde jag gå och lägga mig jämte Theo:)
Nu ska jag ta och göra lite pannkakor, Theos favorit!


Stan

Kände efter många dagar här hemma så behövde jag komma ut, så tog en sväng själv ner till stan när A vaknade. Skönt att bara gå runt utan att tänka på något, blev en tröja till Theo från Åhléns, ett par strumpebyxor till eden från POP och en kakburk till deras leksakskök. Behöver verkligen inhandla mer kläder till båda barnen, men han inte mer innan affärerna stängde. Får ta och beställa från nätet istället, ska ta och kika lite ikväll.


Bättre.

Blev inget sovande innan halv sju i morse, då somnade dom båda samtidigt till halv elva. Det märks att Theo börjar bli bättre för halv fem i morse ville han äta och har velat leka mer och ätit i små omgångar. Men Eden har istället inte velat äta, försökt med allt. Nu är det bara att hoppas på lite mer sömn inatt!



Vill sova....

Har inte fått sova än, sist jag skrev så gick jag och la mig men det gick bara 10 min så vakna eden. Dom vaknar om vart annat hela tiden, eden hostar så mycket att hon har spytt två gg och Theo har 39 i feber. Ingen av dom kommer till ro att sova! Stackarna.


Jobbigt.

Har varit en jobbig dag för Theo, inte nog med febern, förkylningen och hosta så har han fått ont i örat me:( han har suttit i soffan hela dagen/kvällen och har gråtit somnat och har bara velat att jag ska sitta hos han. Har pratat med dom vårdcentralen och dom ville vi skulle vänta tills i morgon och se, köra Alvedon och nässprey regelbundet och hoppas det hjälper mot örat. Är inte van vid att se han sån här, bara sitta stil och inte äta. Gör ont i mig att se:(
Nu ska jag försöka sova lite för har på känn att det blir en jobbig natt.


Febern tillbaka

Theo fick feber i natt igen och har hostat hela natten stackarn, blev inte mycket sömn för han:( sen på morgon fick Eden oxå feber, så nu har jag två sjuklingar här hemma. Theo bara sitter jämte mig i soffan och vill att jag ska hålla på huvudet och eden springer runt som vanligt men ser att hon börjar nog bli lite trött, ska nog försöka lägga henne.


Fortfarande sjuk:(

Theo är fortfarande sjuk, ingen feber längre men jätte förkyld, hosta och vill inte äta något alls. Igår fick jag i han en yoghurt och några tuggor mat, drack ganska bra. Idag har han fått i sig ett halvt ägg, halv smörgås, lite nudlar och druckit ganska bra. Tycker det är så jobbigt när dom inte vill äta men det vill man ju inte själv heller när man är sjuk. Theo blir hemma från dagis iallafall imorgon och på tisdag så får vi se om han kan gå på onsdag.
Eden har inte haft någon feber men hostar, slemmig i halsen och näsan rinner:( får hoppas dom kan sova gott inatt mina små skatter <3


Fler bilder

Här kommer några fler bilder från barnrummet!