Hej

Igår kväll hade min lilla sötnöt Z ont i sin lilla mage:( tror det hade med att jag hade ätit tacos, han grät i fyra timmar nonstop. Fy vad det gör ont i mammahjärtat när man ser att dom har ont och man kan inte göra något:( 
Idag har det varit bättre men har velat va i famnen i stort sätt hela dagen. 
Annars har vi idag varit ute och lekt på förmiddagen, försökt städa lite med en bebis i ena armen:), fått besök av en jobbarkompis och hennes barn och på kvällen har vi varit hos älsklings familj och nu ska jag sova:))

I morgon ska vi till BVC och se hur mycket Z gått upp i vikt och längd:))!


Så här myser vi om dagarna:) men jag själv har inte änns hunnit duscha eller göra mej i ordning som ni ser!! Men Fick mej en välbehövlig dusch nu på kvällen! 


Goding



Min goding i dag <3

Tisdag

Haft en go dag i vårsol, tagit en promenad och barnen har lekt på lekplatsen. 
På eftermiddagen har fina Lina och Noah kommit på besök, hade med sig go fika och fina presenter till Zachariaz<3 

Nu sover T och E och jag och Z myser i soffan. Älskling är och tränar. 


Promenad i vårsolen:)


Mysisar <3


Sov killen, va vaken ca 1 min när lina och Noah va här:)

Bra dag!

Första dagen själv med barnen, älskling började jobba idag. 

Theo och Eden har varit på förskola. En stund och jag och Zachariaz tog oss en liten sovstund efter att han har varit vaken halva natten:) 
Tagit promenad i det underbara vädret som vi hoppas kommer va i morgon med. 
I kväll har älskling varit och tränat och vi lagade mat till han kom hem. Barnen är badade och sover gott. Nu är det bara lilleman som ska somna med sen ska jag lägga mej direkt.:)

I morgon kommer lina på besök:)))))





Namn

Nu är papperna iväg skickade!

Vi har haft lite svårt att bestämma oss vad lillemans namn ska bli, så tillslut fick Theodor bestämma!

Zachariaz Alf Okbazgei Johansson <3

Alf är efter min pappa. 
Theo har Amans pappa i andranamn och Eden har min mammas och Amans mammas namn i andra namn. Så alla våra föräldras namn är med:)


Zachariaz <3

Hemma!

Nu är vi hemma igen efter besök i Gällstad. Åt super god mat och barnen har lekt i massor. Hela familjen satt nere och kolla på mello medans Eden hade hela övervåningen för sig själv:) hon njöt som bara den att få göra som hon vill och bara gå och plocka med sina leksaker och kolla på Pippi:)

Det är lite bökigare att åka iväg med alla tre barnen, så mycket grejer som ska med. Kändes som vi hade grejer överallt när jag skulle packa ihop allt innan vi skulle åka hem. 

Eden har varit helt utan blöja i Gällstad och det gick jätte bra:) precis innan vi skulle gå och lägga oss så kom hon springande och ropa att hon måste bajsa, min duktiga tjej:)) ingen olycka alls!!



2veckor

Idag är Z redan 2 veckor gammal! Helt underbara veckor men på måndag börjar verkligheten för då börjar älskling och jobba igen:( så tråkigt, det som är så mysigt att ha hela familjen hemma. 




Z har varit så lugn och sovit för det mesta men igår kväll hade han ont i lilla magen. Han kämpade för fullt att bajsa men gick inte. Han somnade tillslut i mitt knä men när man la ner så vakna han direkt, så han fick sova i min famn i natt. Nu på morgonen så bajsade han massor, så nu sover han i sin säng igen. 

Theo mår mycket bättre idag så idag åker vi till Gällstad och äter skinkstek:) har inte varit där sen jul, äntligen kan jag åka dit igen. Vågade inte åka det sista i graviditeten för va för rädd att förlossningen skulle gå lika fort som med Eden och då hade jag inte hunnit in så det är därför jag inte har varit där. 



Hej hej

I går eftermiddag åkte vi till älsklings familj och hälsa på. Lilleman sov från att vi kom tills vi åkte hem, vakna 1gång då han ville äta:) 

I natt vaknade Theo med feber, han är inte speciellt pigg. Ligger mest i soffan eller i mitt knä, alvedonen vill han inte ta men vi försöker hela tiden så hoppas den går ner snart. ingen mat vill ner men dricka går.




Trötter



Min tröttis <3

Snart sängen

Ska snart gå och lägga mej, känner mej väldigt trött redan. 
Annars har denna dagen varit väldigt lugn. Barnen hade haft det bra på förskolan. 
Theo va jätte nöjd med sin utflykt och har bestämt att jag och han ska göra en egen, vi själva:) 

Eden hade det gått jätte bra med utan blöja, hade kissat på toaletten men en olycka blev det och det va när dom va ute och lekte. Vi hade bestämt att hon skulle ha blöja på sej ute för vet att hon kommer inte säga till om hon behöver för då vet hon att hon måste gå in. Och sen är det så tråkigt när hela overallen blir nerkissad, hon gick säkert med det tills dom skulle. Men det va en ny som jobbade där idag och glömde ta på henne blöjan men det är sånt som händer. Hon kissade iallafall på toaletten som hon helst inte vill göra, så duktig har hon varit min lilla tjej:)

Lilleman har varit lika snäll och go i dag med. Äter, bajsar och sover är vad han gör och myser me eller det är nog jag som myser med han mest:) 



Godmorgon

Nu är barnen lämnade på förskolan och jag har lagt mej i sängen igen med lilleman, älskar Bebismys! 
Hade kunnat ligga så här hela dagarna, så mysigt<3



Ska väll försöka göra lite nytta oxå när dom stora barnen inte är hemma.
Ska ner till källaren och leta fram mer bebis kläder, märker nu massa kläder som jag saknar. Sen blir det lite samtal jag måste ringa och rensa klart i den stora garderoben. 

Theo ska på utflykt med förskolan idag, så glad va han när vi packade hans ryggsäck med bullar, smörgås och merdricka. Han har fått en egen matlåda med Jake och piraterna på som han älskar:)





Utan blöja

Vi har hållt på ett tag med att få Eden att sluta med blöja. Har tagit ganska lång tid och nu är hon jätte stolt när hon kissar på pottan. Men vi måste hela tiden påminna henne att gå. Här hemma går det väldigt bra men hon har haft blöja när vi har varit ute eller hemma hos någon.

Men idag fick hon gå till förskolan utan blöja. Det hade gått bra, ingen olyckshändelse men hon hade inte kissat över huvudtaget i stället. Kissade och bajsade på pottan direkt när hon kom hem. 
Vi försöker i morgon med. Problemet är mest är att hon vill inte sitta på toaletten utan bara på pottan, finns ingen potta på dagis så det va nog därför hon inte ville kissa där. 





BVC

Nu har Eva från BVC varit här på hembesök. Hon tyckte lilleman va jätte fin och allt såg bra ut:) 
Han hade gått upp jätte bra i vikt, så nu väger han 4kg. 

Vägde mej själv i dag med. Gick upp 7kg under graviditeten och nu har jag gått ner 9kg:) 
Amning är det bästa!! 
Sen gäller det att hålla vikten när man väll slutar att amma. 



Så underbart

Det är så underbart när hela familjen är samlad:) vi har det så mysigt och allt funkar så bra med alla barnen. 
Synd att älskling inte kan va hemma mer sen efter dom här 10 dagarna. 

Lilleman sover fortfarande bra men vill mer och mer sova i famnen. Natten har funkat bra i sin säng men på dagen vill han va mer i famnen. 





Mysdag med min Goa Eden

Idag har vi go dag med våran favorit tjej:) Theo åkte hem med mormor och morfar efter att dom va här igår, kommer hem senare idag. 
Så vi hade en mysig kväll med Eden, lillkillen sov som vanligt så vi kunde ge all tid till Eden! 

Jag och Eden har haft hela förmiddagen för oss själv medans killarna sover:)
Ätit god frukost, spelat spel och myst i massor av kramar<3




Helg

Nu har helgen kommit och lilleman är 1 vecka gammal:)
Igår kväll åkte vi hem till älsklings familj och idag kommer nog min familj på besök om inte vädret blir sämre. 

Älskling och barnen ska åka iväg sen och köpa lördagsgodis som Theo har stor koll på att det är idag:)

Lilleman sover fortfarande bra både dag och natt. Han vaknade 11:45, 02:45, 05:45, 08:45 för att amma och byta blöja. Konstigt att han vaknar exakt efter 3 Tim:) efter 9 så har han varit vaken 1 Tim tills han somna i storebrors famn<3  


Mys<3 Theo är så stolt över sin bror!


1 vecka gammal<3

Fredag!

Min dag började inte så bra. Fick otroligt ont i magen eller vid sidan om äggstocken. Blev själv orolig visste inte om jag skulle åka in till sjukhuset eller inte. Tog värktabletter och väntade bara på att det skulle hjälpa och efter en stund släppte det i omgångar tills jag somna. Sov sen i 3 Tim, vakna helt genomsvettig av att febern gick ur kroppen av tabletterna. Det onda i magen va försvunnen som tur va och hoppas det inte kommer tillbaka!! 

Just nu ligger lilleman och sover. Jag och Eden har spelat massa spel medans älskling och Theo är stan och roar sej:)



5 dagar

Det har redan gått 5 dagar.. När man gick över 8 dagar kändes det som en evighet och nu dom här 5 dagarna känns som 1 dag. 

Jag har mått väldigt bra efter förlossningen eller gör fortfarande. Men har fått sån hosta som har hållt i några dagar och idag kom febern. Tror i för sig att febern har med mjölkstockningen att göra även om det känns bättre idag.
Ryggen har jag fortfarande ont i men annars har jag inte mått så här bra på länge:) 


Sover

Nu på eftermiddagen har lillkillen bara sovit och sovit. Har varit tvungen att gå in och kolla han hela tiden bara för att se att han andas. 
Vi är inte vana att bebisar sover så mycket. Varken Theo eller eden sov så långa stunder. men ska väll inte säga för mycket för då ändras det säkert:) 


Sovkillen:) undrar om han kommer Sova något i natt?! 


Hej

Nu är vi hemma igen. 
Allt så jätte bra ut. han va nästan tillbaka i födelsevikt, har 40g kvar bara:)
gjorde inte så mycket mer än att prata om hur allt har gått här hemma sen vi kom hem. Gick oxå igenom journalen, men den va inte så lång. 

Inatt ramlade naveln bort, skönt att slippa den. Tyckte den ramlade av så fort denna gång. Eden hade nog sin kvar i 2 veckor eller nåt. 
Har idag fixat försäkring åt lillkillen med, så smidigt. Har haft samma person som har hjälpt oss med försäkringarna, så ringde till han idag och han kom förbi nu vid fyra och fixade försäkringen på 5 min. Så nu är han försäkrad, skönt:))




Återbesök

Nu ska vi strax iväg på återbesök på BB. Kolla lite vad han väger och sånt och efterkoll om hur jag mår.
Upp i vikt på lillpojken är jag säker på, han hade redan börjat gå upp det han hade tappat innan vi åkte hem från BB. 


Eden myser med sin underbara lillebror<3

Energin

Är tillbaka:)))!

I över 1 månad har jag inte haft någon energi att orka göra något här hemma. Varit så trött och haft så ont i fogarna och rygg.

Nu är jag piggare än någonsin, har bara ont i min rygg. Konstigt sånt, för bara några dagar sen kunde jag knappt gå för att det gjorde så ont och nu efter att man har gått igenom en förlossning så har man knappt ont nåt:) 
Sover så mycket bättre, även om man ammar och byter blöja på natten så är det ingenting, bara mysigt:)


Theo vill hålla sin lillebror hela tiden<3

Första natten hemma!

Första natten hemma gick galant:)
Theo och Eden sov hela natten i sina sängar, Theo kom upp 1gång men då skulle han bara säga att han älskar oss, sen gick han tillbaka och sov i sin säng. Lillkillen har oxå sovit bra och i sin säng hela natten, matat honom vid 1 och vid 5. 
Ingen av mina andra barn sov i sina sängar när dom va bebisar, började redan när vi va på BB. Lillkillen har sovit själv sen första natten:) vill igentligen sova med honom på bröstet men vet att jag kommer behöva den tiden till mina andra små älsklingar.
Får mysa extra mycket med lillkillen när barnen sen går på 15timmar på förskolan:) 



Aj aj aj

Jag har så mycket mjölk så har redan fått mjölkstockning!!

Började redan få ont igår kväll på BB, försöker massera, duscha varmt mm. 
Bebis orkar inte äta så mycket, har nog till en hel arme:) men bara till att stå ut, Vet ju att det blir bättre efter ett tag, fått mjölkstockning på både Theo och Eden. 
Finns ju inget mysigare än att amma.





Hemma<3

Nu är vi hemma!!
Bästa dagen som trebarnsmamma, alla går här hemma och bara ler:)
Theo är så beskyddande mot bebisen, har full koll på att allt går rätt till. 
När bebisen låg i sin säng och sov så smög Theo in dit, hittade honom i våran säng och läste en saga för honom:) så underbart att se!
Eden vill helst klappa honom och ta ut nappen:))




BB hotellet

Nu ska vi snart checka ut från BB hotellet. 
Det är första gången som jag har trivts på BB! Det är nytt, fint, eget rum, egen tv, finns plats för sambon, egen toalett och dusch, skön säng:)) 
Detta har dom gjort bra, tummen upp!



Bebismys



3820g och 49cm lång. Kort & tjock:)

Hade gått ner 200g på läkarbesöket i morse. Allt såg bra ut.
Än så länge så har vi fått en väldigt lugn bebis, sover ganska mycket eller ligger och tittar på en:) 
Det bästa av allt, han luktar så gott! Hade kunnat ha han i famnen hela tiden och bara lukta! 


Hej

Idag har familjerna varit här på besök. På lunch kom mormor, morfar och syster. På eftermiddagen kom älsklings familj, Theo och Eden:) 
Direkt när bebis gjorde ett litet ljud kom han med gosedjuret eller nappen till han. Eden tyckte han va jätte söt:)) 
Theo förstod att vi va tvungna att stanna kvar men Eden ville helst åka hem med mamma<3 
Blir nog hemgång i morgon, saknar mina godingar!!


Stolta storebrorsan :)


Eden ville helst klappa honom:))

Lycklig




Kan man bli lyckligare än så här?! 
Underbaraste känsla<3

Håller tummarna!



Lyckoarmbandet på som jag har fått av fina Ronja. Lycka till med förlossningen:) tack fina du<3

Skön morgon:)

Igår kväll åkte barnen till farmor och sov över där. Dom ska till badhuset i dag som dom älskar:)
Så här hemma kunde man sova tills man kände för att gå upp, som inte är så vanligt:)) 
Nu medans dom är i väg ska jag städa och röja här hemma, blir nog lite vila oxå! 


Bf+6

Ja nu har jag snart gått över 1 vecka!!
Tror nu lilla bebisen tänker komma på älsklingens födelsedag som är på Lördag:) 
Hade ju varit en perfekt 30års present till älskling, en bebis kan ju inte bli bättre<3

Igår va min pappa här hela dagen som tur va. Ramlade nämligen i förrgår (ingen fara med magen) men fick så ont i fogarna. Kunde knappt gå ett steg utan att nästan gråta när jag vakna upp igår.
Idag är det lite bättre, så klarar iallafall att ta hand om barnen själv. 


Mvc

Kom precis hem från mvc. Allt gick bra, men hon va förvånad att jag inte hade fått än. Nu trodde hon iallafall att vi inte träffas igen innan efterkontrollen. 

• sf-mått 36. Skrev förra gången att det va 36 men det va visst 35 då, så 1cm hade det ökat med
• blodtryck 115/65
• hjärtljud 140
• huvudet rörligt
• 7 kg upp

Mvc

I dag blir det ett besök på mvc igen. Jag som trodde att jag inte behövde denna tiden, men fel va det. 

Sov otroligt dåligt inatt. Blev orolig när jag inte kände att bebisen sparkde men vet att den brukar va ganska lugn på natten. Men fick för mej något så satt och knuffa på magen hela tiden för att få ett respons och det fick jag som tur va. Blev inte nöjd ändå så fortsätte hela natten kändes det som. Blir knäpp på det här, vill ha bebis nu!

Ne nu ska jag gå med barnen till förskolan, sen ska jag hem och sova ikapp lite sömn:)


Mitt Fina Hjärta

Tankar

Alla tankar går runt i huvudet!
Vet att det är helt normalt att gå över tiden men för mej blir det så jobbigt i huvudet. Tänker så mycket konstigt, blir nervös över så mycket. 
Och det är speciellt på natten tankarna går.

När jag väntade Theo så va jag självklart nervös för själva förlossningen men visste inte så mycket vad som skulle hända så tänkte inte jätte mycket på det. Men när vattnet gick med Eden så fick jag sån dödsångest, kände mej egoistisk att jag har valt att skaffa ett barn till. Tänk om det händer mej något och Theo förlorar mej för att vi har valt att skaffa ett barn till. 
Och nu när vi väntar vårat tredje går tankarna runt ännu mer... Tänk om jag inte klarar mej och få va med mina barn och sambo!?? Därför blir denna tiden som man går över så jobbig, får svårt för att sova för tankarna går bara runt och runt!
Så nu vill jag helst att bebisen kommer så jag kan få njuta av en helt underbar bebis i min famn<3


Min älsklingar!!! Vad skulle jag göra utan er.. Ni är det bästa som finns, älskar er så<3

Hemma

Nu är Eden hemma igen efter 2 nätter hos morfar och mormor:) 
Underbart att ha henne hemma igen, få alla Goa kramar och pussar! 


Fick denna bild av morfar igår.. Hon va nog lite törstig:)

Nu blir det fläskfilé, potatisklyftor och taziki!! 

Lördag

Eden har haft det super hos morfar så hon stannar denna natten med:) men som man saknar henne. I morgon får vi gosa<3
Vi här hemma har vi myst med Theo i massor, all fokus på honom. Varit ute i snön och åkt pulka och Theo har gjort son egna snögubbe. 
Vi tog en promenad oxå i tron om att det ska komma några värkar! Fick väll lite värkar så gick som en snigel men dom försvann direkt när vi kom in. Va helt slut och va tvungen och vila. 





Nu till kvällen blir det melodifestivalen med chips, dipp, godis och cola:)