Tillbringat dagen i stan

I dag tog jag en promenad till stan, hade ju tid hos barnmorskan. Fick lyssna på hjärtljuden som låg på 150 slag per minut, så det va ju bra. Både blodvärdet och blodtryck va också bra. Skönt att veta! 
Efter det tog vi och heidi en fika. Alltid lika roligt att träffa henne, blir inte så ofta nu när hon bor i norge.
Sen väntade jag på att aman skulle sluta så att slipper gå hela vägen hem, medans jag väntade gick jag och kollade lite i affärerna. Detta blev vad jag köpte:


 
 En filt som Theo ska i vagnen! Två stycken pyjamas till Theo! Mitt hjärta i sin nya pyjamas♥Och en kofta till mej:)


V. 26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


Budgivning

Va och kollade på en lägenhet i går, va inte lika fin som på bilderna. Men det är ganska låg hyra och utgångspriset låg på 235 000kr och det är ju inte farligt.. Nu ligger budet på 270 000kr och jag ska ringa i morgon och lägga vårat bud, så får vi se sen hur det går.. Om vi får den så får vi en hel del att göra om, men det kan va ganska kul att göra den till våran egen:)
Har redan börjat kolla lite på kök och tapeter, ska väll inte ta ut något i förskott... men svårt att låta bli!

I morgon ska jag till barnmorskan på kontroll, har ju inte varit där sen inskrivningen.. väldigt dåligt att dom har tagit bort så många besök. Med Theodor va jag där jämt tycker jag och nu är man där aldrig. Efter det ska jag och Theo träffa heidi, ta en fika på "tant grön". Och så blir det väll till att gå lite i affärer nu när pengar har kommit in på kontot:)
Ne nu ska jag nog ta mej ett bad för har fått så ont i ryggen så behöver nog lite värme..


HöstnyttHöstjacka "minymo" till TheoConverse skor till min lilla theo♥


Nytt


Två par jeans till Theo


En Versaci parfym och ett puder till mej


Tre böcker: Pinoccio, rödluvan och dom tre små grisarna. Till theo


V.25


Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Boktips inför förlossningen
”Att föda” och ”Att möta förlossningssmärtan” av Gudrun Abascal
”Förlossningsrädsla” av Berit Sjögren
”Rädd att föda: din väg till att våga” av Leni Söderberg och Nicole Silverstolpe
”Innan du föder: en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken” av Anna Wilsby


En jätte fin bok om graviditet, så fina bilder.

Några bilder på Theodor

När theo är nyfödd <3

När Theo är 3 veckor

Stolt pappa med sitt hjärta


På Theodors dop <3<3

VAKNA...

Nu har äntligen Vakna med the voice börjat, så gött att kolla på det när man vaknar!
Väntar bara nu på att Lina ska ringa, ska nämligen träffa henne och hennes son en stund idag.
Blir nog att vi äter någon lunch tillsammans hoppas jag, börjar redan bli hungrig.

I morgon ska vi på vissning på en lägenhet på hulta, hoppas den ser lika bra ut i verklighet som på bilderna.
Vill verkligen flytta nu, innan bebisen kommer. Är beräknad 7 dec och om vi får den så är den ledig redan 1 oktober.
Då hinner man flytta allt och hinner få ordning med tapeter och sånt. Hoppas hoppas!!Har tänkt någon sån här i theos rum, men vet inte om jag ska ha så blått.
Tror ju att det blir en pojke till men man vet ju aldrig och dom får ju dela rum i några år.
Tills vi hittar något hus vi vill ha:)


Kräftskiva :)

Har tillbringat hela helgen i gällstad, det har ju varit gällstadagarna.. hur mycket folk som helst!
Varit och kollat i nästan alla affärer och handlat lite.. Köpte två par jeans, en höstjacka, 4st böcker och 3st t-shirt till theo, till mej blev det en parfym och ett puder.
På kvällen på Lördagen så va vi på kräftskiva hos pappas syster. Det va riktgt trevligt, vi har alltid väldigt roligt när vi i släkten träffas:) 
I dag så har vi varit i kyrkan och kollat på utställning av olika målade ikoner, jätte fina va dom!
Sen åkte vi upp till boarp och åt våfflor som vi gör varje år, har blivit som en tradition. 
Nu blir det väll att packa ihop allt och åka hem om en stund..
Lägger in lite blider sen!


Börja blogga

Har nu äntligen skaffat en blogg. Visste inte riktigt hur man gjorde, men har haft Ronja här på besök så hon har vissat och hjälpt mej hur man gör:)

Har precis tagit en underbar dusch och nattat min son som va väldigt övertrött, han tycker det är väldigt spännande när det kommer besök! Ska nu ta och kolla på Rogue assassin med Jet Li som börjar nu på TV6!

Välkommen till min nya blogg!